NOVETATS

 

 

juliol 2024 | El conseller de Salut, Manel Balcells, fa una visita d'inici d'obres al CAP de l'Arboç

El projecte comptarà amb una inversió aproximada de 5,9 milions d'euros entre obra i equipament 

El passat divendres 5 de juliol, el conseller de Salut, Manel Balcells, va visitar l'Arboç per anunciar l'inici de les obres del nou CAP, que permetran ampliar la capacitat assistencial del centre per donar resposta a les necessitats actuals i futures de la població a la qual dona servei, així com proporcionar unes instal·lacions més confortables tant per als pacients com per als professionals, fet que millorarà l'accessibilitat i l'atenció. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

 

maig 2024 | La Xarxa Santa Tecla celebra la II Jornada de casos clínics en Atenció Primària

Un centenar de professionals de Medicina Familiar i Comunitària comparteixen coneixements i experiències en la sessió de treball que ha tingut lloc a Vila-seca

Un total de 101 professionals assistenials (de medicina, infermeria i administració) dels serveis d'Atenció Primària de la Xarxa Santa Tecla s'han reunit aquesta setmana al Celler de Vila-seca per participar en la II Jornada de casos clínics en Atenció Primària impulsada per l'organització sanitària i social. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

 

abril 2024 | La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l'estil de vida mediterrani

Del 2 al 11 de maig es duran a terme una cinquantena d'activitats, xerrades i tallers adreçats a tota la ciutadania

Del 2 al 11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada per la Comissió de Salut Comunitària de l'ABS de Vila-seca de la Xarxa Santa Tecla i l'Ajuntament de Vila-seca, que aquest any té com a lema "L'estil de vida mediterrani".

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

 

abril 2024 | Molt bona acollida de la I Fira de la salut de Torredembarra 

Les activitats organitzades pels professionals de l'ABS Torredembarra de la Xarxa Santa Tecla van comptar amb una alta participació 

La primera Fira de la Salut de Torredembarra, organitzada aquest 9 d'abril per l'Ajuntament de Torredembarra, ha tingut una molt bona resposta per part de la població. Gràcies a la implicació de vint entitats que formen part de la xarxa d'actius en salut del Banc Blau, durant tot el dia es van fer més de 25 anys. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

 

abril 2024 | L'Ajunament de Torredembarra organitza la primera Fira de Salut al municipi

Les jornades compten amb la participació de professionals de la Comissió de Salut Comunitària de l'ABS de Torredembarra

L'objectiu de la primera Fira de la Salut de Torredembarra és donar a conèixer els actius en salut comunitària del municipi, així com promocionar els hàbits saludables tan físics com emocionals. Les jornades es duran a terme el pròxim 9 d'abril a la plaça Mn. Joaquim Boronat, de 9:30 a 14:00 h i de 16:00 a 19:00 h. Les xerrades informatives programades tindran lloc a la sala 5 del Casal Municipal. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

 

febrer 2024 | "La por anticipatòria interfereix en la detecció precoç del càncer"

Entrevista a la Dra. Laia Capdevila, cap del servei d'Oncologia Mèdica de la Xarxa Santa Tecla

El passat diumenge, 4 de febrer, es va celebrar el Dia Mundial Contra el Càncer. La Dra. Laia Capdevila, cap d'Oncologia Mèdica de la Xarxa Santa Tecla, repassa els últims avenços en la cura de la malaltia, així com els reptes pendents en l'àmbit social en l'atenció al pacient. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

 

gener 2024 | "Per detectar els signes inicials de la depressió és crucial estar atents i observar si hi ha canvis en el comportament"

Entrevista a Maria Montserrat, psicòloga del Programa de Benestar Emocional de la Xarxa Santa Tecla, en el Dia Mundial de la Lluita Contra la Depressió

El 13 de gener és el Dia Mundial de la Lluita Contra la Depressió, una malaltia que afecta a milions de persones a tot el món i, avui, qui la pateix encara és víctima d'una forta estigmatització, fet que comporta que, fins i tot en els països desenvolupats, més de la meitat de les persones que la tenen no siguin diagnosticades ni tractades. Per això, la sensibilització de la ciutadania envers la depressió és fonamental perquè els que la pateixen puguin conèixer quins són els símptomes per detectar-a i prevenir-la.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

 

gener 2024 | Xarxa Santa Tecla 2024, un any ple de reptes

Entre els projectes presentats destaca l'ampliació de l'Hospital del Vendrell, la nova residència La Muntanyeta Bonavista i la nova residència a l'edifici dels Caputxins de la Rambla Nova de Tarragona

La Xarxa Santa Tecla afronta un any 2024 ple de reptes i de projectes estratègics que, un cop culminats, revertiran en una millora de l'atenció sanitària i social a la població de les comarques de Tarragona. Després d'aconseguir el finançament necessari a través dels fons Next Generation i del compromís de la Generalitat de Catalunya, aquest any servirà per impulsar projectes cabdals per al territori com ara l'ampliació de l'Hospital del Vendrell (que duplicarà la seva capacitat un cop finalitzades les obres en el termini de tres o quatre anys), la nova residència La Muntanyeta Bonavista i la nova residència a l'edifici del Caputxins de la Rambla Nova de Tarragona.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

 

gener 2024 | La mascareta torna a ser obligatòria en tots els centres sanitaris i sociosanitaris de Catalunya

La Generalitat decreta l'obligatorietat de l'ús de la mascareta als centres sanitaris, como ara al CAP, al CUAP o als hospitals, i sociosanitaris 

Davant l'increment de contagis per virus i infeccions respiratòries, com grip, covid, bronquiolitis i pneumònia, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha fet pública avui la resolució on s'adopta l'obligatorietat de l'ús de la mascareta a tots els centres i serveis sanitaris del territori. Així doncs, la decisió s'aplica a totes les persones de 6 anys en endavant sempre que es trobin en centres sanitaris (CAP, CUAP i hospitals) i sociosanitaris. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

 

juliol 2023 | La Xarxa Santa Tecla publica la memòria anual 2022 

Complint els requisits de la Llei de transparència, l'entitat presenta la seva memòria corporativa corresponent a l'exercici anterior i les de les diferents fundacions que hi formen part

Un any més, en compliment de la Llei de Transparència i amb la voluntat de donar a conèixer la seva activitat a les comarques de Tarragona, la Xarxa Santa Tecla - Sanitària, Social i Docent publica la seva memòria anual, així com les de les diferents fundacions que hi formen part: Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla, Fundació Centres Assistencials i d'Urgències, Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla, Fundació Estela per a la discapacitat, Fundació La Muntanyeta i Fundació Casa Sant Josep.    

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

 

juny 2023 | 25 anys de l'Àrea Bàsica de Salut de Torredembarra 

Una trobada entre els professionals actuals i altres que en algun moment han estat vinculats

El CAP Torredembarra va celebrar ahir els 25 anys de funcionament de l'ABS de Torredembarra i per festejar-ho es van reunir tots els professionals que treballen actualment al centre, així com molts altres que han estat vinculats. La creació d'aquesta àrea bàsica l'any 1998 va significar una reordenació dels serveis d'atenció primària al Baix Gaià, que fins aquell moment funcionava al voltant de consultoris i ambulatoris en els municipis de la zona.   

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

 

juny 2023 | Més de 70 professionals participen en la jornada esportiva de l'ABS Torredembarra

L'ABS de Torredembarra organitza la III Jornada PAFES per a la promoció de l'activitat física i entre els professionals sanitaris de l'Atenció Primària de la Xarxa Santa Tecla

El passat dissabte 10 de juny va tenir lloc a la Zona Esportiva Municipal de Torredembarra la III Jornada PAFES (Pla d'Activitat Física, Esport i Salut, impulsat per la Generalitat de Catalunya), una trobada esportiva que va reunir més de 70 professionals de les sis àrees bàsiques de salut de la Xarxa Santa Tecla: ABS Arboç, ABS Calafell, ABS Tarragona IV, ABS Torredembarra, ABS Vendrell i ABS Vila-seca.  

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

 

maig 2023 | Èxit de participació en la II Fira de la Salut Comunitària del Vendrell

Hi ha hagut un gran seguiment en totes les activitats previstes i s'ha incrementat notablement l'assistència de públic respecte a l'edició anterior

Un nombrós públic i més de trenta entitats van participar, el passat cap de setmana, en la II Fira Comunitària del Vendrell que, sota el lema "Activem-nos" ha estat tot un èxit de participació i d'organització. Durant dos dies, les carpes temàtiques de la fira s'han omplert de gent interessada a participar en els tallers i activitats de tota mena que s'hi han organitzat: de salut, d'art, de promoció de l'activitat física, caminades, etc. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

 

maig 2023 | Vila-seca viurà la Setmana de la Salut amb més de 40 actes programats

Vila-seca celebrarà la Setmana de la Salut, des del 6 fins al 12 de maig, amb diverses activitats i tallers per a totes les edats  

Sota el lema "Agafa el control de la teva salut", els professionals de l'ABS Vila-seca de la Xarxa Santa Tecla, juntament amb l'Ajuntament de Vila-seca, han organitzat més de 40 activitats, les quals començaran el proper dissabte 6 de maig, amb la xerrada "Estimulación del juego y de la comunicación en autismo" al Centre In-neuro, ubicat al carrer Onze de Setembre i amb inscripció prèvia.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

abril 2023 | Nous perfils professionals a l'Atenció Primària

El Pla d'enfortiment i transformació de l'Atenció Primària i Comunitària afegeix nous professionals amb una vessant comunitària 

El centre d'Atenció Primària és el primer punt d'accés presencial al sistema sanitari públic. Ofereix assistència sanitària i social i serveis de promoció i prevenció de la salut. Comprèn activitats adreçades a modificar i potenciar hàbits i actituds que enforteixin la corresponsabilitat de la persona respecte a la teva salut. Les figures que formen part del CAP són: metges/esses de família, infermers/es, personal d'administració, treball social, llevadores, TCAI, pediatres, odontòlegs, personal de neteja...

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

febrer 2023 | La Xarxa Santa Tecla incorpora 10 fisioterapeutes als seus serveis d'Atenció Primària

Entra en funcionament el nou programa de fisioteràpia (FisioAPiC) a les Àrees Bàsiques de Salut del Baix Penedès i nord del Tarragonès

La Xarxa Santa Tecla continua enfortint els seus serveis d'atenció primària i comunitària amb la posada en marxa d'un nou programa d'incorporació de fisioterapeutes (FisioAPiC) a les sis Àrees Bàsiques de Salut (ABS) gestionades per l'organització al Baix Penedès i el nord del Tarragonès. Per tal d'impulsar aquest programa, que forma part del Pla d'Enfortiment i transformació de l'atenció primària i comunitària del Departament de Salut, la Xarxa Santa Tecla incorpora un equip de 10 fisioterapeutes que es desplegarà pels diferents centres d'atenció primària.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

gener 2023 | Entra en funcionament l'ampliació provisional del CAP de l'Arboç

El centre da salut guanya un espai de 300 m2 amb sis consultes gràcies a la instal·lació d'un mòdul prefabricat

Des del passat 11 de gener el CAP de l'Arboç disposa de 300 metres quadrats addicionals gràcies a la instal·lació i posada en funcionament del mòdul prefabricat previst dins del projecte d'ampliació provisional del centre assistencial. El pavelló, ubicat en un terreny proper al CAP -entre l'avinguda Rei Pere I i l'avinguda Catalunya-, contribueix a pal·liar temporalment la manca d'espai físic que presentava l'actual centre sanitari, mentre s'inicien i s'executen les futures obres definitives d'ampliació. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

maig 2018 | Les ABS de Torredembarra i de l'Arboç celebren 20 anys de servei a la ciutadania

Els professionals d'ambdues Àrees Bàsiques de Salut presten atenció primària i comunitària a les zones del Baix Gaià i Baix Penedès Interior

Els serveis d'atenció primària són la primera porta d'accés al sistema sanitari. Els CAP i els consultoris són punts neuràlgics de l'activitat social de la gran majoria de municipis del territori, un fet que s'ha anat consolidant en les darreres dècades gràcies al model assistencial estructurat en Àrees Bàsiques de Salut (ABS). Ara fa tot just vint anys (maig de 1998) aquest model d'atenció sanitària de proximitat es va encetar a les zones del Baix Gaià i el Baix Penedès Interior

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

abril 2018 | L'atenció primària de la Xarxa Santa Tecla, premiada per la seva qualitat assistencial

La fundació Avedis Donabedian reconeix el servei  desplegat per l'organització als municipis del Tarragonès i del Baix Penedès

L'atenció primària de la Xarxa Santa Tecla ha rebut recentment el Premi Sanofi atorgat per la Fundació Avedis Donabedian a la qualitat assistencial. Es tracta d'un reconeixement d'àmbit estatal que certifica els esforços realitzats per l'organització durant els darrers anys en la millora dels serveis prestats a través de les sis Àrees Bàsiques de Salut (ABS) gestionades al nord de la demarcació de Tarragona

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

abril 2018 | El nou consultori de Segur de Calafell celebra el seu primer any de funcionament

El nou equipament ha donat resposta al creixement demogràfic a la zona amb unes instal·lacions modernes i funcionals

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

gener 2017 | Edgar Zaballos, nou coordinador mèdic de l'ABS de Calafell

Entrevista al nou responsable de coordinar els equips mèdics de primària a una de les zones més poblades del Baix Penedès

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

novembre 2017 | L'Atenció Primària, cabdal en la detecció de trastorns alimentaris en menors d'edat

L'ABS de Calafell crea un protocol d'actuació per a casos en menors d'entre 7 i 14 anys

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

setembre 2017 | L'ABS de Torredembarra promou l'activitat física entre els professionals sanitaris

Jornada sobre la importància de prescripció de l'activitat física entre la ciutadania

Aquest dissabte 30 de setembre el pavelló municipal de Torredembarra serà escenari d'una trobada dels professionals sanitaris de l'ABS de Torredembarra per incidir en la importància de l'exercici físic com a eina per a millorar la salut de la població.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

juliol 2017 | Reportatge sobre el consultori d'Albinyana, un petit municipi del Baix Penedès

«Als pobles com el nostre, el metge és un més de la família»

Quatre dones de quatre generacions d'una mateixa família expliquen la seva relació amb el consultori mèdic d'Albinyana i els seus professionals. Als nuclis poblacionals més petits, el centre de salut és un punt de trobada diari per a veïns i veïnes. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

juny 2017 | La Xarxa Santa Tecla s'implica en la Setmana de la Salut a Vila-seca

Com cada mes de juny, es programen actes de sensibilització al voltant dels centres de salut del municipi

Fa més de vint anys que Vila-seca celebra la Setmana de la Salut, un esdeveniment que implica de manera transversal l'administració, la ciutadania, el teixit associatiu i els serveis sanitaris amb l'objectiu de fer pedagogia i dinamitzar totes aquelles conductes que afavoreixen la salut de les persones

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

sala2

març 2017 | Nou equipament sanitari per a la ciutadania de Segur de Calafell

El nou equipament, dissenyat i gestionat per la Xarxa Santa Tecla, entra en funcionament el 20 de març

La ciutadania de Segur de Calafell disposa des d'aquest mes de març de 2017 d'un nou consultori adaptat a l'important creixement demogràfic de la zona dels darrers anys. El nou dispositiu millora l'anterior en espai, llum natural, funcionalitat i serveis. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

Maqueta del nou centre sanitari que donarà servei a la zona del Botafoc del Vendrell a partir de l'estiu de 2018

desembre 2016 | Nou CAP i Centre d'Hemodiàlisi a la zona del Botafoc del Vendrell

El nou equipament, dissenyat i gestionat per la Xarxa Santa Tecla, estarà operatiu l'estiu de 2018

El passat dimecres a la tarda, a la sala de plens de l'Ajuntament del Vendrell, va tenir lloc la presentació del projecte de construcció del CAP del Botafoc, que va anar a càrrec del gerent de la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent, Joan Maria Adserà; el regidor de Salut, Ferran Trillas, i l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer.  

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

premi

novembre 2016 | Acreditació amb excel·lència per a l'atenció primària de la Xarxa Santa Tecla

Les sis Àrees Bàsiques de Salut (ABS) gestionades per la institució al Tarragonès i el Baix Penedès recullen l'acreditació

Una nodrida representació de l'equip d'atenció primària de la Xarxa Santa Tecla va recollir la setmana passada, de mans del conseller de Salut, els certificats de la Generalitat que acrediten l'excel·lència de les sis Àrees Bàsiques de Salut (ABS) gestionades per la institució a les comarques del Tarragonès i el Baix Penedès.  

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

Les infermeres Núria Rofes i Carme Fontgivell són els referents en diabetis al CAP de Vila-seca./Cedida

 

novembre 2016 | III Setmana de la Diabetis al CAP de Vila-seca

Sota el lema «Ull amb la diabetis. Actua avui per canviar el demà», el dia 14 de novembre es faran diferents activitats al centre sanitari

El 14 de novembre és el Dia Mundial de la Diabetis, que aquest any té com a lema «Ull amb la diabetis. Actua avui per canviar el demà». El CAP de Vila-seca s'adhereix a la campanya celebrant la 3a Setmana de la Diabetis amb el suport de l'Ajuntament de Vila-seca.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

Nadó nascut a l'Hospital de Santa Tecla / Foto: Tomàs Varga

 

novembre 2016 | Lactància materna: clau per al desenvolupament sostenible

Els centres de la Xarxa Santa Tecla celebren la setmana de la lactància materna del 7 al 10 de novembre.

Els hospitals de Santa Tecla i del Vendrell així com les àrees bàsiques de salut de la Xarxa celebren la setmana de la lactància del 7 al 10 de novembre. Xerrades i tallers conformen un programa d'actes encaminats a donar a conèixer els beneficis de l'alletament matern a tots els públics.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

operacio

octubre 2016 | CMA, la cirurgia eficient

La cirurgia major ambulatòria té un cost entre un 25% i un 68% menor que la cirurgia amb ingrés.

L'any 1990 l'hospital de Santa Tecla incorporava, de la mà del doctor Francesc Marsal i el seu equip, un procediment quirúrgic que permetia intervenir sense necessitat d'ingrés hospitalari. Des d'aleshores, la Cirurgia Major Ambulatòria (CMA), que és com es coneix aquest sistema, s'ha anat implantant-se i creixent a tota la Xarxa Santa Tecla. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

bdnf-depresion

octubre 2016 | Els CAP del Vendrell i Vila-seca, pioners en psicoeducació grupal

L'activitat dóna eines als pacients perquè superin aquests estats lleus o moderats de depressió i angoixa.

La psicoeducació grupal està inclosa dins de la Ruta Assistencial de la Depressió com una eina de tractament de les depressions lleus i moderades i de les angoixes. És un tractament en grup que duen a terme alhora una infermera i una psicòloga i que està obtenint bons resultats entre pacients que pateixen patologies mentals lleus o moderades. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

depre

octubre 2016 | El metge de família, fonamental per a la detecció precoç de la depressió

La Ruta Assistencial de la Depressió fixa el ‘modus operandi' dels professionals mèdics del territori davant possibles malalts.

El Dia Europeu de la Depressió se celebra aquest dijous 6 d'octubre amb un objectiu clar: recordar a la ciutadania la importància del diagnòstic precoç també en aquest camp. «Quan els símptomes estan molt agreujats o hi ha molt malestar general, la gent tendeix a inhibir-se, a aïllar-se… i, moltes vegades perdem la possibilitat d'intervenir». 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

juliol 2016 | 25 años de atención sanitaria para el turismo en la Costa Daurada

En julio de 1991, ICS y Santa Tecla impulsaron el primer refuerzo de verano en municipios turísticos de Baix Penedès y Tarragonès.

Hasta 1991, los principales municipios turísticos de la Costa Daurada como Torredembarra, Altafulla, Roda de Berà, el Vendrell o Calafell disponían tan solo de pequeños dispensarios médicos, insuficientes para cubrir las necesidades de una población que durante los meses de verano podía incrementarse hasta un 300%.

Llegiu més a la web de Diari de Tarragona

 

El turisme triplica l'activitat als CAP de la Costa Daurada durant l'estiu

juliol 2016 | El turisme triplica l'activitat als CAP de la Costa Daurada durant l'estiu

Els centres d'atenció primària de les destinacions turístiques superaran les 50.000 urgències ateses durant aquests mesos de calor.

Un total de 20 centres d'atenció primària del Camp de Tarragona han participat en la realització d'un estudi sobre el comportament de fumadors i fumadores després de la realització d'una espirometria als centres de salut. Segons l'estudi, fer la prova duplica tant el nombre de casos d'èxit en l'objectiu de deixar de fumar com en la intenció dels pacients d'abandonar el consum de tabac.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

juny 2016 | Els centres sanitaris de Tarragona recullen menjar per al Banc dels Aliments

Els productes recollits es donaran al centre de distribució d'aliments que Càritas té al barri de Sant Salvador i a l'Associació Joventut i Vida.

Els proveïdors sanitaris de la ciutat de Tarragona impulsen a partir d'aquest dilluns i fins al 23 de juny una recollida d'aliments en hospitals i centres sanitaris, per col·laborar amb la campanya 'La fam no fa vacances' del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona. 

Llegiu més a la web de Diari de Tarragona

 

xarxa santa tecla, ambulatoris, teleconsulta

maig 2016 | La Xarxa Santa Tecla aplica la teleconsulta amb l'especialista des dels ambulatoris

Metges de família i especialistes treballen plegats gràcies a la comunicació ‘on-line'.

Les noves tecnologies milloren la resolució i l'eficiència de l'atenció primària al Baix Penedès i al Tarragonès Nord. Metges de família i especialistes treballen plegats gràcies a la comunicació ‘on-line' i solucionen més del 60% dels casos atesos a les àrees bàsiques de salut.

 Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

llar-infants-cesar-august

maig 2016 | Nou consultori i centre de serveis per a la gent gran a les Peces

L'edifici inclou també un centre de serveis per a la gent gran.

 Aquest nou equipament, que servirà com a centre de serveis per a la gent gran, ha estat construït gràcies a les aportacions de la Generalitat, la Diputació de Tarragona i fons propis de l'Ajuntament albinyanenc.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

L'equip sanitari d'un consultori està integrat per un facultatiu, personal d'infermeria i personal administratiu. Entre els tres professionals s'encarreguen de vetllar per la salut pública de la població i el seu entorn. Imatge del consultori del Catllar.

octubre 2015 | Consultoris rurals, cabdals en el sistema sanitari del territori

Els centres de salut de les poblacions més petites són la porta d'accés al sistema sanitari per a milers de ciutadans.

Quan parlem de sanitat acostumem a fer-ho dels hospitals, de les sales d'operacions, de les noves tecnologies aplicades a la praxi mèdica, de les llistes d'espera quirúrgiques… Però poques vegades es parla d'una peça clau del sistema sanitari com són els consultoris mèdics...

 Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

Anem-a-Caminar-3

juny 2015 | Una seixantena de caminadors dels CAP de Tarragona i Reus visiten la Tàrraco romana

Els programes d'exercici físic i activitat sociocultural Anem a Caminar i Pas a Pas fan la trobada de fi de curs als principals monuments romans.

Aquest matí ha tingut lloc a Tarragona la cloenda de curs dels programes Anem a Caminar, de les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de Tarragona, i Pas a Pas, de les ABS de Reus, que tenen com a objectiu promoure l'exercici físic i les activitats socioculturals entre els usuaris dels centres d'atenció primària que gestiona l'Institut Català de la Salut (ICS) en el territori.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

vilaseca

abril 2015 | Exemple de l'abordatge de la salut mental des del CAP

El centre vila-secà disposa de consultes amb un psicòleg i un psiquiatre que treballen diàriament amb els equips de primària.

El Centre de Salut de Vila-seca és un centre pioner al territori pel que fa a la incorporació de l'atenció psiquiàtrica i psicològica en l'àmbit de l'atenció primària. Des de la seva posada en marxa, la primavera de 2012, el centre disposa de consultes amb un psicòleg i un psiquiatre que treballen amb els equips mèdics i assistencials del centre.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn